Skip to content

Lengvi ir skanūs pusryčiai su mirkytomis avižomis

    Kaip jau daugelis esame girdėję  – pusryčiai yra vienas svarbiausių (jei ne pats svarbiausias) dienos maistas. Po nakties, mūsų tuščiam skrandžiui reikia „kuro” ateinantiems dienos darbams.  Tačiau dėl įvairių trukdžių dažnai ryte tinkamai papusryčiauti taip ir nepavyksta. Vienas geriausių ir paprasčiausių būdų užtikrinti, jog pusryčiai nebus praleisti yra maisto paruošimas vakare.

    „Naktinės avižos” – dar nelabai žinomas patiekalas. Tai tėra paprastos avižos,  išmirkytos kokiame nors skystyje (pvz.: jogurte) ir per naktį palaikytos šaldytuve. 
    Čia pateikiame tris naktinių avižų receptus, įskaitant vieną veganiška receptą. Taigi, nebijokite eksperimentuoti ir atsisveikinkite su nepavalgytais pusryčiais!

     

    Mėlynės bananai ir avižosMėlynės bananai ir avižos

    (viena porcija)

    -1 / 3 puodelio avižų
    -1 / 3 puodelio graikiško jogurto (arba paprasto)
    -1 / 3 puodelio sojos pieno, šiek tiek perpildyto
    -1 / 2 banano (1/3, jei jis yra itin didelis)
    -Nedidelio 1/4 puodelio mėlynių
    -riešutų

    Sutrinti bananus ir mėlynes kartu į dubenį. Sudėti avižas, jogurtą, ir pieną. Uždengti  ir šaldyti per naktį. Ryte užbarstyti šviežių uogų, bananų ar riešutų.

    pina-colada-avizosVeganams: Pina Colada mirkytos avižos

    (viena porcija)
     
    -1/2 puodelio avižų

    -1 / 3 puodelio + 2 šaukštai kokoso pieno
    -1 / 3 puodelio sojos pieno
    -1 / 2 puodelio ananasų, kubeliais
    -1 / 3 trintų bananų
    -Sauja kapotų migdolų
    -medaus pasirinktinai

    Sumaišykite pirmuosius 5 ingredientus į dubenį. Uždenkite ir laikykite šaldytuve per naktį. Ryte užberkite migdolų įdėkite medaus.
     

    sokoladas-avizosRudens šventė:  Šokoladas moliūgai Avižos
    ( viena porcija)
     
    -1 / 3 puodelio avižų
    -2 1/2 šaukštai moliūgų tyrės
    -3 Šaukštai jogurto
    -1 / 4 puodelio sojos
    -1 / 4 šaukštelis cinamono
    -1  šaukštas kakavos miltelių
    Medus
    Kapoti riešutai

    Sumaišykite visus ingredientus į dubenį, išskyrus medų ir riešutus. Uždenkite politilenine plėvele ir palikite šaldytuve per naktį. Ryte užsibarstykite riešutų ir įdėkite medaus.