Skip to content

Veganiškos tortilijos

Ingredientai:

  • 1 puodelis saulėgrąžų sėklų 
  • 1 valgomasis šaukštas džiovinto baziliko
  • Vienos citrinos sultys
  • 1/2  arbatinio šaukštelio maltų pipirų
  • 1/2 arbatinio šaukštelio jūros arba himalajų druskos
  • 1 tarkuota morka
  • 1 raudonoji paprika supjaustyta griežinėliais
  • 4 dideli collard (nėra vertimo į lietuvių kalbą) lapai 

veganiska tortilja

Paruošimas:

 
Užvirinkite didelį puodą vandens ir įmerkite collard lapus vienai minutei. Išimkite ir įmerkite į dubenį su šaltu vandeniu. Nusausinkite.
 
Stipriu blenderiu sumalkite saulėgrąžas, baziliką, citrinos sultis, mieles, pipirus ir druską. Malkite tol, kol masė taps panaši į paštetą. Sudėkite šią masę į dubenį ir įmaišykite morkas. Dėkite šią masę ant collard lapų, ant viršaus uždėdami paprikos griežinėlių. Uždarykite lapą kaip buritą.