Skip to content

Veganiškos tortilijos

    veganiskos tortilijos
    Ingredientai:
    • 1 puodelis saulėgrąžų sėklų 
    • 1 valgomasis šaukštas džiovinto baziliko
    • Vienos citrinos sultys
    • 2 valgomieji šaukštai maistinių mielių
    • 1/2  arbatinio šaukštelio maltų pipirų
    • 1/2 arbatinio šaukštelio jūros arba himalajų druskos
    • 1 tarkuota morka
    • 1 raudonoji paprika supjaustyta griežinėliais
    • 4 dideli collard (nėra vertimo į lietuvių kalbą) lapai 
    Paruošimas:
     
    Užvirinkite didelį puodą vandens ir įmerkite collard lapus vienai minutei. Išimkite ir įmerkite į dubenį su šaltu vandeniu. Nusausinkite.
     
    Stipriu blenderiu sumalkite saulėgrąžas, baziliką, citrinos sultis, mieles, pipirus ir druską. Malkite tol, kol masė taps panaši į paštetą. Sudėkite šią masę į dubenį ir įmaišykite morkas. Dėkite šią masę ant collard lapų, ant viršaus uždėdami paprikos griežinėlių. Uždarykite lapą kaip buritą.